Hopphäst?

Igår eftermiddag red jag Wickan lite i paddocken istället, det blåste rätt mycket och jag fick väl henne att gå i form i typ 5 minuter max :) Men det var trevligt ändå, jag red inte så länge och var inte jättekoncentrerad heller...


Wickan var så söt! Hon har liksom ingen vidare hoppteknik alls, men tyckte ändå att det var roligt och bjöd fint på hindret och hade öronen framåt hela tiden. Detta var första gången jag hoppade henne också, förutom på terränghindrena i skogen då. Så det såg nog rätt roligt ut men de gångerna jag själv lyckades bra med att hjälpa henne med avståndet så blev det inte såå tokigt trots allt.
Nu när hon börjar få lite mer ryggmuskulatur också så kan vi nog börja hoppa lite mer så småningom. Ska bli roligt!


Hihi, snygg bild!

Det går inte alltid som man tänkt sig...

Nej det går inte alltid som man tänkt sig, särskilt inte när det gäller hästar. Är det inte skador så är det nåt annat...

Igår morse på tävlingsdagen gick jag upp kl 04:30 för att fixa iordning allt först hemma och sen i stallet.  Vi var ute i god tid ifall hon skulle vara väldigt svårlastad. Och det var hon! Vi fick inte alls på henne på transporten. Vi provade allt möjligt... i flera timmar. Men icke! Blev så himla besviken.. Inte arg på Wickan såklart men så ledsen för att vi inte ens kom iväg.
Det som skulle vara så bra miljöträning för henne framför allt.. Suck! Och när jag hyrt både bil och släp och fixat så mycket helt i onödan...

Deppdag...

Får bli maaasssa lastträning framöver helt enkelt.

Dagen innan tävling

Sitter och försöker plugga nu men vill egentligen bara fixa klart allting tills imorgon!
Har packlistan redo iallafall, det blir så himla mycket saker som ska med! Sen ska jag åka och handla lite matsäck till oss, hämta släpet och bilen och kolla vägbeskrivningarna igen och lite sånt där.

Sen ska jag ut till Wickan också för att fixa i ording allt där. Tänkte ta en promenad med henne och stanna och äta lite gräs då och då, då blir hon nog glad :)

Jag ser fram emot morgondagen jättemycket. Även om det bara är en 20km-ritt så ska det bli superroligt. Det kommer bli bra miljöträning för Wickan också. Det verkar som om några som ska rida i samma klass vill ha sällskap, så då kan vi rida lite lugnt ihop, blir toppen!
Jag hoppas hon inte blir för nervös i grinden bara, men vi får ta det som det kommer.
Måste nog börja lasta henne rätt tidigt så att vi har tid ifall hon blir svårlastad.. Har inte berättat för min groom hur tidigt vi måste gå upp än bara, ha ha :)







Foton

Jag drog med mig en kompis till stallet igår ochh hon tog några foton på Wickan och mig i vår distansutrustning, det blev några rätt fina bilder faktiskt! Väääldigt många dock, så jag får titta igenom dom någon annan gång när jag har lite mer tid, men här är tre i varsin gångart iallafall :)









Annars tar vi det rätt lugnt den här veckan, och laddar upp inför tävlingen på lördag!

Rött på fux?

Jag har alltid tyckt att röd utrustning på fuxar är big no no. Det skär ju sig! Men inom distansen så är det ju oftast mycket färg som gäller och jag har nog vant mig nu med alla möjliga häftiga färgkombinationer.
För jag tycker Wickan blev rätt så fräck i detta röda tränset också:
Hade tänkt sälja detta tränset men nu vet jag inte längre! Tycker hon är finast i blått ändå men vi får se. :)
Gillar hennes lilla tuppkam också, haha! Hennes man är ju arabtypiskt klippt men jag vill att det ska växa ut, därför ser det ut sådär just nu!

Har bokat släp och bil inför lördag nu. Yieeyyy!!
Fick dessutom hem Wickys registreringsbevis idag från Svenska Arabhästföreningen, det tog typ 2 månader men nu har jag iallafall riktiga papper på att jag är hennes ägare, förutom köpekontraktet då + att det står på internet nu. Hennes stamtavla finns här...

Ciao!


Anmälda!

Är så glad att vädergudarna hörde mig beklaga om vädret igår och gav oss en riktig härlig sommardag idag.
Chila och jag var ute på långis på morgonen och bara njöt och sen var jag och Wickan ute på en ännu längre runda på eftermiddagen. En mil blev det faktiskt men i låg hastighet, mest skritt men även lite travintervaller. Underbart! Det finns sjukt härliga ridvägar här och vi börjar lära oss fler och fler.

Nu har jag även anmält oss till vår första tävling! Nästa helg, lördagen den 29e så bär det av drygt en timme härifrån mot en bit utanför Osby och till "Lilla Göingeritten" där vi ska rida en Prova På-klass i 20km. Jag ser fram emot det jättemycket, tror det kommer vara väldigt bra mental träning för Wickan. Det är 4 st andra i vår klass och jag tror de flesta kommer att ta det rätt lugnt, så vi kan nog få lite sällskap också. Har även sett att det är en annan häst som har samma pappa som Wickan som ska vara med, ska bli skoj och se.



Wicky utrustad för distans :)


Barbacka och regn

Nä hörrni nu får det faktiskt ta och bli vår! Suck...
Idag red jag ut i regnet med en till från stallet. Precis när vi var klara och skulle ge oss iväg ut så öppnade sig himlen. Suck igen. Så det var bara att ta på sig regnjackorna och trotsa regnet. Det gick dock över efter ett tag och det var trevligt ändå, för luften gick äntligen att andas igen efter att ha varit så kvavt och tryckande några dagar.

Igår red jag barbacka på Wickan och med bara grimma! Och tyglar då förstås. Det är så grymt underskattat med barbackaridning alltså, man känner ju hästens rörelser så mycket bättre och tränar upp sin balans enormt.
Det gick rätt bra stundtals, hon var väldigt duktig och lyhörd. Det märks tydligare vad man behöver jobba på såhär också.

Typ såhär, men med en aning smäckrare häst..

Från Rumänien. (Jag red bara en kort bit såhär. Har såklart alltid hjälm annars, så jag ritade dit en nu :D )


Från Draculaland igen, på snälla Medea.

Ska ut med voffsan nu. So long!


Tysk hästhantering?

En sak som är rätt rolig är att jag ibland omedvetet pratar tyska med hästarna! Jaha, tänker ni nu, vad är nu detta för stolligheter? Men det är nämligen så att när jag&Malle var i Rumänien så tog vi efter rätt mycket tyska ord från de vi bodde hos och det sitter tydligen fortfarande i!

Jag vet att det var "värre" när vi var där borta, men jag har också märkt det lite de somrarna jag red Baccus och även nu då. Det är framför allt vid longering. Då börjar jag liksom smacka och säga: "Teeeeeerap" som i Trap (trav) eller med lugn röst säga "Schheeeeeriiiiiittt" som i Schritt (skritt). Eller när hästen ska stå stilla: "Schteeee jetz!" som i Still jetzt (still nu).
Eller när jag hälsar på nåt djur så kan det rätt ofta också komma ut: "Heeej suuuuse" som i süß (söt).

Knäppt va? Men det är liksom sånt som måste ha fastnat! Gör du också fortfarande så Malin??


"Teeeeeerap, Wicky!!" :) Bild från dagen efter hon kom till mig. Hon är mycket mörkare i pälsen nu.


Idag red jag ut 1,5 timme tillsammans med en kvinna i stallet som har en D-ponny. Det var hennes dotters dressyrponny från början, men när hon tröttnade på hästar så bestämde sig mamman för att behålla henne (hästen alltså! Eller dottern också för den delen - som tur var!!)

Det blev iallafall en jättetrevlig runda med både skritt, trav och galopp och jag lärde mig massa nya härliga ridvägar. Wickan var jättefin, jag jobbade henne i form i traven rätt mycket som jag tror hon verkligen behöver just nu.

Igår hade jag faktiskt tänkt att ta med klickern ut och träna lite med henne men jag glömde den hemma. Så det blev lite arbete från marken, följa efter-övningar och sånt som hon fattade direkt! Ska försöka låna någon hästtransport snart och lastträna lite med henne också.

Ciaociao!


Regnig lördag

Åh nu är jag trött på det här vädret. Det hade ju kunnat vara helt underbart ute nu. Men istället är det bara kallt och grått och regnigt... Suck!!

Ska ut till stallet snart, idag blir det longering och lite horsemanship-övningar från marken. Skoj skoj.


Fina Wickan!

Första avramlingen

Jaha, nu var den första avramlingen från Wickan avklarad också! Så nu slipper jag fundera mer över när det ska hända! :D

Det gick iallafall bra och jag slog mig inte alls, kanske bäst att jag skriver det först!

Det var igår kväll när jag red jag ut på Wickan och red förbi en terrängbanan med massa härliga hinder, men eftersom det är en rätt bra bit bort från stallet så skulle jag gärna vilja ha någon med mig när jag ska hoppa där.
Men Wicky gick så fint så jag bestämde mig för att hoppa några småhinder i trav bara och det gick jättebra! Hon tog några riktigt bra språng där faktiskt! Små såklart men med bra teknik!
Sen var jag jättesugen på att hoppa på riktigt men bestämde mig för att vara klok och låta bli, det får bli en annan dag! Så det var inte där avramlingen skedde utan....

Sen red jag nämligen vidare på en skogsstig och på ett ställe stod det 5-6 bilar parkerade. Jag hann inte fundera så mycket på varför de stod där för helt plötsligt så fylldes luften av massa hundskall, och några hundar som var kopplade vid bilarna rusade fram och de andra hundarna hoppade runt inuti bilarna.

Jag tror jag blev lika rädd som Wickan som tvärvände och jag var inte riktigt beredd på det. Men det hade nog gått bra om jag bara hade haft sadelgjorden lite mer fastpänd... :)
För sadeln började nämligen glida lite åt ena sidan så jag var på väg att hoppa av men kom inte riktigt loss med ena foten ur stigbygeln fort nog, så jag ramlade ner på rumpestumpen istället!
Och det enda jag tänkte var: "jag får inte släppa tyglarna, jag får inte släppa tyglarna!" Så jag hade nog tänkt att hålla fast och hängt efter om hon hade galopperat iväg, haha!
Nä men Wickan var så snäll och stannade direkt. Hon bara tittade lite undrande på mig som satt på marken som hon funderade över vad jag gjorde där.

Hundägarna, som var en bit bort och skulle säkert lägga nåt spår bara stod och tittade på mig. Det var inte så lätt att först få av sadeln som nästan satt uppochner och sen försöka sadla om en uppskärrad häst.
Så jag bar sadeln och ledde Wickan en bit bort och när hon lugnat sig kunde jag sadla och sen skritta hemåt...
Jag tänkte mest att "åååh.. om jag ändå skulle ramla av så kunde jag ju lika gärna ha hoppat!" :D
Nä men det var ju skönt att veta att hon inte ville rusa iväg iallafall, för jag märkte att hon faktiskt var rätt rädd.


Chila, Wicky och jag för några veckor sen.

RSS 2.0