Ridning

Jaaa Malin nu har jag börjat rida Wickan lite mer. :) Men i helgen drog hon på sig lite sår på ena benet när hon var i hagen, så då fick hon vila lite. Det var inte så allvarligt men ett sår var inpå senan så jag tog det säkra före det osäkra, men det har läkt fint!

Wicky med nosludd och bandage:



Men för några dagar sen var vi ute på en längre skrittrunda och passade på att utforska omgivningarna lite mer. Alltid roligt att försöka lista ut var man är och sen titta på kartan! Jag såg lite hovspår som vi följde en bit tills jag inte vågade rida längre ifall jag skulle känna mig helt vilse, så vi vände.

Det påminde mig lite om när jag och Malin var ute och red i Rumänien och bestämde oss för att följa efter just hovspår i snön. Det var ju bara "våra" hästar som blev ridna där så hem till gården skulle vi väl alltid komma. Och det var alltid tryggt att rida Aladdin eftersom han visste exakt var man skulle rida och i vilket gångart det skulle ske i! Så rätt som det var när man satt på honom och njöt av den vackra naturen så kunde han ladda upp inför galopp :D Blev en rätt rolig ridtur iallafall!

Sen har vi även följt med en tjej i stallet när hon tömkörde sin ponny och då red vi till en rätt brant klätterbacke som var jättebra! Blev väldigt glad över att se att den finns där så nära, för Wickan behöver ju få lite mer ryggmuskler. Det vara bara det att hon ville springa ifrån arbetet och jag var inte beredd på det, så det gick rätt fort upp ett tag :)

Och i förmiddags red jag ut med en tjej från stallet som flyttar imorgon så hon passade på att visa mig lite ridvägar "på andra sida vägen". Där fanns hur många bra vägar som helst, många trav- och galoppvägar så det passar perfekt när vi ska ut på träningsrundor sen!

Annars blir det mycket longering och lite "lydnadsövningar" på banan då jag vill att hon ska lyssna bättre på nersaktning och tempoökning. (Eller okej tempoökning är väl inget problem...)
Sen håller jag på mycket med att arbeta henne från marken, lite frihetsdressyr-aktigt eller groundwork om man så vill. Himla roligt faktiskt, börjar få mycker mer kontakt med henne nu än i början.
Ska börja tömköra henne mer också, det är så nyttigt. Får se om jag orkar att själv gå uppför den där backen bara, pust!

Jeppjepp, det är så det ligger till just nu. Funkar finfint alltså!
Ciaooo!!

Distanshäst

Såhär fin blev Wickan i sitt nya distansträns:


Hon passar så bra i blått tycker jag! Har fått lite undrande blickar från folk som aldrig sett distansutrustning förr men strunt samma :)



Såhär tyckte hon själv om tränset först:

Hihi, älskar denna bilden!

Ridlektion strax!

RSS 2.0